Bra gårdag på tävlingsbanan

I går tävlade vi på två banor. Vi inledde med galopplystna A taste of Honey på Åby. Hon gick felfritt men kördes på extrem säkerhet. Hon fick ett lopp i ryggar och en dryg sista sväng ute i spåren. Hon var knappt slagen som tvåa och det var ett fall framåt.

Sedan åkte vi hem och lastade om till Örebro. Där hade vi Global Uncommon som gjorde tävlingsdebut efter att ha varit långtidskonvalecent när han kom till oss.  Han gav ett halvsegt intryck men fick öppna hårt första 700m ute i spåren och höll undan knappt men säkert. Äger gör Capulus Horses och sköter gör Ida Grafström.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista veckorna har varit intensiva. Det är väl inget som har undgått någon att vi startat väldigt sparsamt i år. Jag har inte varit helt nöjd med trycket i hästarna egentligen på ett helt år. Vi har vänt upp och ned på varenda sten, bytt foder , strö , kollat med veterinärer etc. Blodprov och tester har inte stämt överens med pulsen och återhämtningen på hästarna som jag brukar ha stenkoll på. Jag ogillar att skylla ifrån mig när hästarna inte presterar och leta fel. Oftast är det träningen man måste korrigera..I detta fall har inget hjälpt. Hästarna har fortsatt varit nedsatta och inte tagit åt sig av träningen som dom ska.

Men vi har testat att byta vatten på dom hästarna som startade igår och det har fallit väl ut. Det finns rådande omständigheter som gör att vi kommit fram till att det inte är tjänligt vatten på gården tyvärr…. Ibland är det svårt att knäcka en nöt och tyvärr när det kommer till hästar så tar det ibland flera veckor innan man ser resultat efter en förändrig.

Vattnet är under åtgärd och så fort vinter släpper sitt hårda grepp så blir det mer lättjobbat. Så länge “impoterar” vi vatten från grannbyn som är kommunalt och rent.

Annars är jag väldigt nöjd med vinterträningen på hästarna. Vi har haft snöpackade banor och kunnat ge dom en rejäl grund inför stundande säsong. Tvååringarna känns otroligt fina och starka. Dom har nu skurit ner och börjat gå tre gånger i veckan. Jobb två dagar och jogg en dag. Dom är indelade i grupper efter förutsättningar, puls och kapacitet.

I år kommer det hända en hel del spännande förändringar på gården. Jag kommer ha fullt upp så jag försöker höra av mig till er ägare så mycket det bara går. Hör jag inte av mig är ni välkomna att ringa på eftermiddagar och kvällar.  Har fullt upp med planering av att förbättra gården ytterligare.

Storloppssäsongen närmar sig med stormsteg och jag rekommenderar att ni redan nu planerar in 28 April för Olympiatravet på Åby. Vi har redan nu börjat planera och det kommer att bli en riktig höjdare!

På återseende! / MT