Bra vecka som avslutades med seger

Har varit ytterligare en fin höstvecka… Mycket skriverier i tidningarna om flytten…Men det är bara kul!  Har fått väldigt mycket positiva reaktioner. Många som har ringt och sökt jobb. Och det, det är riktigt kul !! Veckan har annars varit fullspäckad med jobb. I princip alla hästar är igång och tränar igen och känns fina. Tvååringarna har fått kliva in i en tyngre träningsperiod nu och har svarat positivt på den.

Unique Findings och Global Tribunal var in och gick ett lättare distansjobb ed träningsbalans på Sundbyholm och kändes väldigt fina. 26/2600m Provlopp väntar för dessa två om tio dagar.

Rolex har fått börja skritta. Han har ju damp och behöver stimuleras så får traska på i skogen.

Milda Andover verkar frisk och är med på Axevalla lopp 2 tisdag. Uselt läge… Går med urryckare första gången och Jorma Kontio upp . Kräver mycket tur…

Igår var jag och Markus till Rättvik. Ramon Dekkers och May Grace startade. Ramon har ju varit på gång länge. Satt fast senast på Valla med mycket sparat. Nicklas Westerholm körde och styrde fram i dödens i precis rätt ögonblick! Därifrån dirigerade han loppet och vann enkelt med en halv längd på 16,3 full väg volt utan att förta sig.

En av de saker jag tycker bäst om hos Nicklas som kusk. Han anpassar styrningen efter hur hästen är för dagen och igår körde han “snällt” i dödens och lät hästen få känna sig stark. Likt en viss Örjan Kilhström lät han hästen vinna med precis så mycket som behövdes och lät honom ändå gå i mål med krafter kvar. Han har otroligt fina körhänder och kommer tillhöra toppen inom travet de kommande åren. Extra roligt med den här segern är att jag skötte om pappan Select Yankee hos Åke Svanstedt. Har känt ägaren i många år och skött flera hästar åt honom så det var kul att kunna leverera en uppfödare/ägarseger. Hoppas att hästen tar loppen på rätt sätt som han har gjort hittills . Med lite vinterträning kommer det här bli en fin häst nästa år.

Skummade igenom Travronden lite här på morgonkvisten(travets facktidning).. fastnade i krönikan av Niclas Andersson. Inledningsvis kan jag säga att jag blev irriterad…ju längre jag läste desto mer förbannad blev jag. Nu är ju Niclas perspektiv väldigt fyrkantigt. Det stod väl mer eller mindre att det är bra att sporten får tillbaka mera pengar via pokalåret , men det ska inte satsas genom att ge tillbaka prispengar till våra hästägare utan det skall fördelas på saker som ska göra att de som redan torskar pengar på trav   (enligt Niclas ägare och spelare) ska inspireras att torska ännu mera på trav och fortfarande tycka att det är kul. Detta med ett långtidsperspektiv.

Lägg av för f-n ! Allvarligt talat…nu måste hästägarna få utdelning. Till alla de som satsat och köpt unghästar i år. Trycket har varit enormt och jag känner att det är hög tid att alla uppfödare som fått otroligt mycket bättre villkor nu får passa på att njuta lite. Nästa steg är att belöna hästägarna. Det är vi som är tränare som ska se till att deras upplevelse höjs i samband med deras hästägande och vi måste tillsammans med banorna och ST jobba fram moderna arenor och inspirerande inslag som lockar folk att bli travbitna. Tycker att ATG har gjort ett bra slag och utvecklat spännande spelformer som i alla fall har genererat i högre omsättning, även om det försämrat vissa arbetsvillkor för aktiva.  Är riktigt trött på alla gnällspikar som tycker och tänker men som inte kan komma med något kreativt förslag på hur vi ska kunna göra förbättringar. Tänk om alla kunde hjälpas åt utan att gnälla hela tiden….tänk vad mycket längre vi hade kommit då!