Tillökning väntas….

2017 har i alla fall börjat bra. Händer en hel del saker nu och veckorna går galet fort…. I veckan kom några nya hästar in i träning. Fyra av dem har förnamnet ” Milles”. Det rör sig om några fina hästar som kom i bra skick från Eric Martinnson.  Två ut av dem är till åren men har inte gjort så många starter. Har kommit in en hel del nya hästar sista veckorna , såklart man nojar lite över “dagisbakterier” och sjukdomar som ska drabba de redan befintliga hästarna. Men det är smällar man får ta.  Ligger därför en aningen lågt på mina starthästar.

Unique Findings och Global Tribunal var jag sjukt besviken på i Måndags. Framförallt den förstnämnde . Han stod visserligen med feber två dagar efter starten men hade verkligen tränat bra en längre tid och det kändes som ett formkort. Dödens verkade inte passa herren.  Men det är bara att ta nya tag.

I helgen var jag upp på Sundbyholms travgala då jag var nominerad för 2016 i två kategorier. I vanlig ordning så var det fullkomligt överlägset och alla verkade vara på topp. Ålder spelade absolut ingen roll. Här har andra travbanor något att sträva efter.

Passade på att ta hem min numera avelsmärr Storm Cloud. Hon har stått uppstallad hos min veterinär som jag använde mig av i Eskilstuna och hon var ett ett fantastiskt fint skick! Blir så himla glad i hjärtat av människor som förstår sig på häst och hur man ska göra för att få dom att må så bra som möjligt. Stormen fick åka med ner till schlätta och stallas nu upp på Härlingstorp stuteri hos Höglund. Hade faktiskt aldrig satt min fot där innan men allt var väldigt välskött. Stormen togs emot i en stor halmad box med guldhalm upp till magen (ni vet sådär som det var när man var liten). Alla märrar hade egna utfodringsbås separat så att alla får sin ranson av maten och rejäla ligghallar. Märrarna var tillochmed bortsade (!!)  Kändes bra att lämna henne där.

Händer lite saker här hemma också. Jag väntar tillökning…utav en katt. Japp…är ingen kattmänniska direkt men dock djurvän. Fick ta bort katten som Mimmi lämnade kvar då han insjuknade. Hade beställt två nya katter som var leveransklara. (Man bör ha katter i stall då dom håller rent från möss och ohyra, dessutom älskar de flesta hästar katter).  Redan efter en dag så hörde jag konstiga ljud ovanför loftet…. eftersom klockan var 5 på morgonen och jag var trött så viftade jag bort det som inbillning. Dagen gick och efter lunch så var Lotta tvungen att gå upp på loftet och kolla. Längst inne i ett hörn satt det en liten katt och tryckte . Tog ett tag att locka fram henne men när hon väl kom fram så kunde vi konstatera att hon va väldigt mager och dessutom dräktig. Blödig som man är så pågår nu gödningen för fullt och katten och fått en stor mjuk bädd att ligga i. Hon sitter och granskar mig när jag borstar och masserar på hästarna på eftermiddagarna.  Hoppas det är jägarstam på ungarna!

Ljuset börjar så sakteliga komma åter och det är en sådan ruskigt skön känsla.. Jag älskar verkligen våren. Brukar säga att min tid kommer på allvar när björkarna får musöron på grenarna.

Ser verkligen fram emot det här året och det som komma skall ! /MT